01.09.2016. Izrađen elaborat “Procjena stanja šuma u Park šumi Marjan u Splitu” – stanje marjanske šume zabrinjavajuće

Najkraći opis stanja marjanske šume temeljen na elaboratu “Procjena stanja šuma u Park šumi Marjan u Splitu” je da je stanje zabrinjavajuće. Cjeloviti Elaborat možete pročitati na ovom linku .

Slika za objavu

Zaključci i preporuke

Sažetak 1

Park šuma Marjan je od iznimne važnosti gradu i njegovim stanovnicima: „pluća grada“ koja su istovremeno i simbol Splita. S obzirom na biološku starost šume te učestale primjedbe građana vezane uz zaštitu i održavanje Park šume Marjan, u sklopu projekta “Odgovorno za prirodu” odobrenog u okviru EU natječaja IPA 2012 “Building Local Partnerships for Open Governance and Fight against Corruption in Responsible Management of Natural Resources” izradio se elaborat “Procjena stanja šuma u Park šumi Marjan u Splitu”.

Elaborat je na temelju dostupne dokumentacije i terenskog uvida izradio dipl.ing.šum. Milan Arvay, ovlašteni sudski vještak za šumarstvo. U Elaboratu možete pročitati o stvarnom stanju u kojem se nalazi Park šuma Marjan, a sve je popraćeno fotografijama šume i relevantnim dokumentima.

Predgovor
Cjeloviti Elaborat možete pročitati na ovom linku .

Uz Elaborat smo pripremili i sljedeće važnije izvatke iz elaborata koje možete pročitati klikom na link:

Predgovor

Sažetak

Zaključci i preporuke

Vjerujemo da će podaci iz Elaborata pomoći poboljšanju zaštite, održavanja i gospodarenja Park šumom Marjan što je u interesu svih građana grada Splita i njegovih posjetitelja.

2 misli o “01.09.2016. Izrađen elaborat “Procjena stanja šuma u Park šumi Marjan u Splitu” – stanje marjanske šume zabrinjavajuće

  1. Povratni ping: 14.05.2017. Izložba povodom Dana Marjana | Društvo Marjan

  2. Povratni ping: 11.12.2017. Završena provedba projekta “Odgovorno za prirodu” | Društvo Marjan

Komentari su zatvoreni.