Mjesečni arhivi: studeni 2010.

17.11.2010. Park šuma Marjan i ukidanje konzervatorske zaštite


Povodom redifiniranja granica obuhvata urbanističke zone B po kojoj podrućje Park šume Marjan više nije u zoni konzervatorske zaštite, Društvo Marjan zaprimilo je dopis od Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Konzervatorskog odijela u Splitu upućeno gradu Splitu, Javnoj ustanovi za upravljanje Park šumom Marjan i Županiji Splitsko-dalmatinskoj. Dopisom se pojašnjava ova odluka i traži se hitna izrada PPPPO-a kao temeljnog dokumenta konačne i cijelovite zaštite Park šume Marjan od gradnje, a što je u skladu s dugogodišnjim zahtjevima Društva Marjan.

Vezano za ovu temu donosimo i link na tekst objavljen u tisku:
12.11.2010. Slobodna Dalmacija, piše: V. Matijanić: “Konzervatori više ne štite Marjan”

01.11.2010. Plato Prve vidilice opet pun vozila, stupića nema


Nakon što su 2007. godine postavljeni stupići koji bi trebali spriječiti ulazak automobila na plato Prve vidilice na Marjanu situacija je i dalje neodrživa.

Kao što se vidi na fotografijama, unatoč čak dva prometna znaka kojima se zabranjuje promet automobilima, plato Prve vidilice je prepun automobila.

Razlog? Stupića nema, a prometna policija ne reagira. Što treba da se u našem gradu dogodi, pa da se poštuju propisi i zakon?
Ujedno koristimo priliku da najavimo krajem ovog mjeseca javnu tribinu na temu prometnih problema na Marjanu. Također Vas molimo da popunite novo anketno pitanje vezano za parkiranje na Prvoj vidilici.