26.06.2010. Bager u park šumi

Danas je poslan slijedeći e -mail Javnoj ustanovi za upravljanje Park šumom Marjan:

“U prilogu vam dostavljamo fotografiju bagera koji obavlja radove u zoni Park šume Marjan, na terenu uz Meštrovićevo šetalište. U strahu da se možda priprema još jedna gradnja u park šumi, najljepše vas molim da nas informirate o kakvim radovima je riječ”.

13.09.2010. Javna ustanova odgovorila na e-mail

 

Poštovani,

Ovim putem Vas izvještavamo o radovima na terenu uz Meštrovićevo šetalište, te o radnjama koje smo poduzeli u svezi zemljišta na kojem su vršeni radovi.

Čuvar prirode vršio je izvid na terenu u nekoliko navrata u Početnoj fazi radova, nakon čega je Dana 02.07.2010. Održan sastanak u prostorijama Javne ustanove sa vlasnikom zemljišta. Tom prilikom, napravljen je zapisnik u kojem vlasnik zemljišta potpisuje izjavu o sadnji maslina na istom zemljištu.
Kontaktirani su I Parkovi I nasadi do kojih je dopisom zatražena suradnja u motrenju dotične parcele, te pravovremenom izvještavanju o eventualnim promjenama na njoj.
Nedugo nakon toga, Javna ustanova izvršila je prijavu inspekciji Zaštite prirode, te Inspektor izlazi na teren zajedno s ravnateljem Ustanove Dana 10.07.2010.
Budući DA pri prvom inspekcijskom nadzoru vlasnik zemljišta nije mogao prisustvovati, inspektor 17.08. Ponovo izlazi na teren zajedno sa čuvarom prirode I vlasnikom zemljišta.
Daljnji postupak je u nadležnosti inspektora Zaštite prirode, a Ustanova će Inspektorijat izvijestiti o eventualnim promjenama na spomenutom zemljištu.

S Poštovanjem,
Mate Kosović
Privremeni ravnatelj
JU PŠ Marjan

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)