08.04.2019. Predstavnici Društva Marjan, Udruge Sunce i inicijative Naš Marjan na sastanku u Banovini – paintball teren i adrenalinski park neće se graditi u PŠ Marjan

Predstavnici Društva Marjan (Srđan Marinić), Udruge Sunce (Gabrijela Medunić) i inicijative Naš Marjan (Leopold Botteri) na sastanku u Banovini sa savjetnikom gradonačelnika Krešimirom Budišom i pročelnicom Službe za međunarodne i EU projekte Radojkom Tomašević, povodom najave izgradnje paintball terena i adrenalinskog parka u PŠ Marjan u sklopu projekta “Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti” dogovorili su da se, imajući u vidu trenutnu vrlo osjetljivu situaciju s Park šumom Marjan te sanaciju šteta od potkornjaka, paintball teren i adrenalinski park neće graditi u PŠ Marjan.
Dogovoreno je da se pod stavkom koja predviđa signalizaciju na Marjanu uvrsti i označavanje vanjskih granica Park šume, pa će Grad Split pokušati osigurati da se signalizacija nakon unificiranja dizajna kompletne signalizacije postavi u sklopu predmetne nabave, iz vlastitih sredstava, Društvo Marjan predložilo bi lokacije za postavljanje predmetne signalizacije.

Podržana je obnova Botaničkog vrta kojeg će Grad Split ostvariti uz korekciju kvadrature staklenika, odnosno usklađivanjem s postojećim stanjem.

Nadalje, nakon izmjene glavnog i izvedbenog projekta koje su u tijeku, javnosti će biti prezentirana promatračnica Sedlo. U tu svrhu bit će izrađena i 3D vizualizacija planiranog objekta, a jedini prihvatljivi sadržaji promatračnice su nadzorni centar za vatrogasnu jedinicu, pristup za posjetitelje radi pogleda s promatračnice te sanitarni čvorovi.

Priopćenje sa sastanka možete pročitati ovdje.