25.02.2011. Zaključci s tematske sjednice Gradskog vijeća “Zaštita Park šume Marjan”

BITKA ZA NAŠ MARJAN SE NASTAVLJA!

Sredstva kojima se iz gradske blagajne financira tekuće održavanje Park šume Marjan ubuduće će, u cilju efikasnijeg održavanja i upravljanja, biti usmjerena Javnoj ustanovi za upravljanje Park šumom Marjan, …
2011_02_24_Vijece_Tematska_A.jpg… koju je Grad u tom cilju i osnovao 2004. godine. Riječ je o 4,4 milijuna kuna kojima je do sada upravljalo Gradsko komunalno poduzeće „Parkovi i nasadi“ a čime su pokrivani troškovi protupožarne zaštite i biološkog održavanja šume.
Ovaj zaključak ujedno je i jedini usvojen od pet predloženih koji su dali oporbeni vijećnici Grada Splita, a na čiju je inicijativu je i sazvana današnja tematska sjednica o zaštiti Park šume Marjan.

Nakon višesatne diskusije i izlaganja o stanju Marjana gradski vijećnici su, na prijedlog Ljubice Vrdoljak (NV) zatražili od stručnih službi da im se dostave imena svih graditelja u obuhvatu Park šume Marjan u posljednjih dvadeset godina. Isto tako Gradsko vijeće je, na prijedlog Luke Podruga (HČSP) obavezalo Javnu ustanovu za upravljanje Park šumom Marjan, kao i stručne službe Grada, da u suradnji s Društvom Marjan pripreme za jednu od narednih sjednica Gradskog vijeća prijedloge mjera za očuvanje i zaštitu Park šume Marjan.

Na prijedlog vijećnice Milice Cipci na koncu je usvojen zaključak da se u cilju očuvanja Park šume Marjan zaustave sve bespravne gradnje na Marjanu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)