24.06.2010. Dopis upućen Gradskoj rubrici Slobodne Dalmacije


Poštovani,
ovim putem želimo reagirati na najnovije aktualne probleme u Park šumi Marjan, a koji se odnose na nezatvaranje rampe na Institutu. U tu svrhu Društvo je izdalo priopćenje koje Vam dostavljamo u prilogu.
Osim toga želimo reagirati i na članak objavljen danas 24.06.2010. u Slobodnoj Dalmaciji povodom nedozvoljenog parkiranja na platou Prve vidilice. Moramo naglasiti da su stupići kojim bi se spriječilo parkiranje na tom platou i postavljeni nakon brojnih intervencija, između ostalih, upravo Društva Marjan. Smatramo da je postojeća situacija (igrokaz s postavljanjem i skidanjem stupića) neodrživa i očekujemo u prvom redu od Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan i nadležnih institucija (gradske službe i policija) da reagiraju po tom pitanju. Isto tako očekujemo i tražimo od prije spomenutih da se postupi i po pitanju rampe na Institutu.
Nadamo se da ćete ovaj članak objaviti, kako nas se ne bi neopravdano prozivalo, jer mi smo ipak samo udruga građana koja nema zakonske ovlasti intervenirati na drugi način osim apelirati i ukazivati na pojedine neprimjerene situacije u park šumi. Posebno napominjemo da zadnji aktualni prometni problemi nisu jedini već da je jednako loša situacija i po pitanju održavanja park šume, a da ne govorimo o «divljoj» gradnji kojom se Marjan napada već godinama.
Želimo naglasiti da će se Društvo Marjan i dalje beskompromisno boriti svim zakonskim sredstvima na zaštiti i očuvanja Marjana i očekujemo u tome pomoć svih građana koji vole naš grad i Marjan.
Srđan Marinić
tajnik Društva Marjan

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)