14.05.2017. Izložba povodom Dana Marjana

Dan osnivanja Društva Marjan, 09. svibnja 1903. godine, ujedno je i Dan Marjana koji se tradicionalno obilježava prve nedjelje u tjednu nakon 09. svibnja. Ovogodišnji Dan Marjana Društvo Marjan i Udruga Sunce obilježit će u nedjelju 14. svibnja 2017. od 11 do 14 sati organiziranjem izložbe pored Prve vidilice na Marjanu, ispred kamenog kioska kojeg je 1958. godine izgradilo Društvo Marjan. Plakat 1

Na izložbi će se građanima Splita predstaviti rezultati aktivnosti EU projekta Odgovorno za prirodu usmjerenih ka osiguravanju zaštite, unapređenja stanja i upravljanja Park šumom Marjan.

U okviru izložbe predstaviti će se zaključci elaborata Procjena stanja šuma u Park šumi Marjan u Splitu i studije Procjene usluga ekosustava Park šume Marjan u Splitu te rezultati istraživanja javnog mnijenja građana Splita o Park šumi Marjan.

Također, izložbom službeno započinje komunikacijska kampanja „Za dušu i tilo“ koja ima za cilj očuvanje Park šume Marjan, najvrjednijeg prirodnog resursa grada Splita.

Naime, iako je Park šuma Marjan zaštićena temeljem Zakona o zaštiti prirode i Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara izložena je cijelom nizu prijetnji i ljudskih aktivnosti kojima se ugrožava njena prirodna, kulturna i povijesna vrijednost.

 

Plakat 2Plakat 3

 

 

 

 

 

 

 

Vjerujemo i očekujemo kako će kroz projekt dobiveni podaci i rezultati biti vrijedan doprinos daljnjem unapređenju stanja i upravljanja Park šumom Marjan.

Pozivamo Vas da izložbu popratite, a članovi Društva Marjan i Udruge Sunce bit će na raspolaganju za sva dodatna pitanja.

Veselimo se vašem dolasku!