17.03.2011. Botanički vrt ili ostaci ostataka nekadašnjeg Botaničkog vrta

Najnovija događanja oko splitskog tzv. Botaničkog vrta na Marjanu bude nadu da će se, nakon više desetljeća sustavne nebrige ipak nešto pomaknuti s mrtve točke. Društvo Marjan već duže vrijeme poduzima različite aktivnosti tražeći uređenje devastiranog i zapuštenog Botaničkog vrta.




Tako je još 2004. godine Društvo, nakon pokretanja akcije prikupljanja donacija za obnovu zapuštene kućice, obnovilo taj centralni objekt u Botaničkom vrtu . Danas je u tom objektu kojeg je obnovilo, pa čak dijelom i financiralo Društvo Marjan, smještena Javna ustanova za upravljanje park-šumom Marjan.

Nakon uspješno provedene obnove prikupili smo i ponude za pripremu projektne dokumentacije za obnovu kompletnog Botaničkog vrta, te smo 2009. godine u sklopu prijedloga javnih projekata u kulturi predložili i početak pokretanja obnove Botaničkog vrta. Nažalost, nismo naišli na razumjevanje od strane nadležnih gradskih službi.
Inicijativa Za Marjan 12.03.2011. godine organizirala je koncert klasične glazbe u derutnom stakleniku Botaničkog vrta namjeravajući tim nesvakidašnjim i plemenitim činom upozoriti splitsku javnost i nadležne institucije na sramotno stanje u tom dijelu Park šume Marjan.Sudeći po reakciji građana i nadležnih institucija želimo vjerovati da za Botanički vrt ipak dolaze bolji dani. Da sve ne ostane samo na željama i nadama očekujemo da se u skorije vrijeme, dok traju pripremne radnje u pogledu prikupljanja potrebne dokumentacije za revitalizaciju Botaničkog vrta, barem organizira čišćenje cjelokupnog prostora Botaničkog vrta od sitnog, a pogotovo od krupnog otpada.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)